Reseptit

Piparkakkukranssi

Piparkakkukranssi on helppotekoinen joulukoriste, jonka voi ripustaa oveen tai seinälle. Muista tehdä renkaaseen aukko ripustusnarua varten.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt (n. 500 g) pakastepiparitaikinaa

Pikeeri:

  • 1 1/2 dl tomusokeria
  • 1/4 dl munanvalkuaista
  • elintarvikeväriä
  • TAI
  • valmista sokerikuorrutusta

Valmistusohje

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli se kevyesti jauhotetulla alustalla 2–3 mm:n paksuiseksi levyksi.

Tee kranssin pohja leikkaamalla taikinasta ympyrä, jonka halkaisija on noin 20 cm. Käytä muottina sopivan kokoista kulhoa. Ota pohjasta vielä keskusta pois pienemmän kulhon avulla. Tee kranssirenkaaseen reikä ripustusnauhaa varten esimerkiksi pullonkorkin avulla.

Siirrä rengas varoen leivinpaperilla päällystetylle pellille. Tee lopusta taikinasta pieniä piparkakkuja kranssin koristeeksi.

Paista piparkakkuja 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Anna piparkakkujen jäähtyä täysin ennen kranssin kokoamista.

Mittaa tomusokeri ja valkuainen kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella 3–4 minuuttia. Värjää pikeeri halutessasi elintarvikevärillä. Pane seos tukevaan muovipussiin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä.

Koristele piparkakut ja anna kuorrutteen jähmettyä. Liimaa piparkakut kranssirenkaaseen pikeerillä.

X