Reseptit

Pistaasitapenadella kuorrutettu lampaankare

Tapenadella maustettu lampaankare maistuu hyvin roseen kanssa. Pistaasipähkinä tuo puolestaan maustetahnaan ihanan pähkinäisen vivahteen.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 karitsankare tai 8-12 lampaankyljystä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

pistaasitapenade:

  • 1 dl (150g) kuorittuja, paahdettuja pistaasipähkinöitä
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 solo-valkosipulinkynsi
  • 1 rkl silputtua, tuoretta oreganoa
  • 2 rkl silputtua lehtipersiljaa
  • 0.5 dl neitsytoliiviöljyä
  • yhden sitruunan raastettu kuori
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Pistaastitapenadella kuorrutettu lampaankare jätetään roseeksi ja tarjoillaan roseesamppanjan seurassa.

1. Tee tapenade. Laita tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen pähkinät, oliivit, kaprikset, valkosipuli ja yrtit. Lisää koneen käydessä joukkoon oliiviöljyä, kunnes seoksesta tulee tahnamaista. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori ja sekoita vielä varovasti. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä tapenade viileään.

2. Mausta lampaankare tai kyljykset suolalla ja pippurilla. Anna lihan maustua vartin verran ennen kypsennystä.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pariloi kyljykset oliiviöljyssä pannulla kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Nostele kyljykset uunipannulle ja levitä tapenade päälle. Pane kyljykset uuniin 4-5 minuutiksi. Anna lihan vetäytyä alumiinifoliolla peitettynä viisi minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa lampaankare annospaloiksi siten, että annoksessa on kaksi luuta.

X