Reseptit

Pohjoisafrikkalainen couscoussalaatti

Sitruunainen vinaigrettekastike kirpakoittaa kuskussalaatin. Voit sekoittaa salaatin edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan – se vain paranee.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohjoisafrikkalainen couscoussalaatti:

  • 2 dl täysjyväcouscousia
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl hienonnettua minttua
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
  • 1 tlk (380/230 g) kikherneitä
  • 1/2 tuorekurkku
  • 2 (veri)appelsiinia
  • 1 dl vihreitä kivettömiä oliiveja
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 dl kivettömiä pehmeitä taateleita

Sitrusvinaigrette:

  • 4 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Mittaa kuskus salaattikulhoon. Kaada päälle kiehuvan kuuma vesi. Sekoita joukkoon suola ja öljy. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja hienonnetut yrtit.

2. Valuta kikherneet liemestä, huuhtele kylmällä vedellä lävikössä ja lisää kuskusin sekaan. Huuhtele kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Leikkaa appelsiineista kuoret ja valkoiset kalvot veitsellä, kuutioi appelsiinit.

3. Sekoita salaatin joukkoon kurkku- ja appelsiinikuutiot, oliivit, cashewpähkinät ja viipaloidut taatelit. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja valuta salaatin joukkoon.

X