Reseptit

Polkagris-cookies

Polkagris-keksit maistuvat ruotsalaisten suosikkimakeiselle. Nämä piparmintun makuiset keksit katoavat purkista pikavauhtia. Paina kekseihin pyöreät reiät, pujota reikiin kauniit narut – herkulliset kuusenkoristeet ovat valmiit.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Polkagris-cookies

  • 1 dl polkagris- eli piparminttumakeisia
  • 100 g valkosuklaata
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 3 1/2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Polkagris-cookies leivotaan helposti näin:

1. Rouhi piparminttumakeiset veitsellä tai huhmaressa pienemmiksi paloiksi. Rouhi valkosuklaa.

2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.

3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri ja suola keskenään. Lisää jauhoseos, rouhitut piparminttumakeiset ja valkosuklaarouhe voivaahdon joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Siirrä taikina jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nostele taikina parin ruokalusikallisen kokoisiksi keoiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä leviämisvaraa keksien välille. Tasoita taikinan pintaa hieman lusikalla. Kypsennä 10-12 minuuttia, kunnes keksien pinta halkeilee.

5. Paina lämpimiin kekseihin halutessasi pienet reiät, joista voit pujottaa ripustusnarun. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä. Polkagris-cookies rapeutuvat jäähtyessään.

Katso myös: Suklaakeksit, jotka katoavat keksipurkista pikavauhtia: appelsiinilla maustetut suklaacookiet, Nutellalla täytetyt suklaasydämet ja muut hurmaavat herkut

Katso myös Kotiliesi.fi:

X