Reseptit

Porkkana-palsternakkakeitto

Hunaja ja kerma antavat kasviskeittoon makeaa pehmeyttä. Porkkana-palsternakkakeitossa on ihanan juureksinen maku.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkana-palsternakkakeitto

  • 4 isoa porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 2 kirpeää omenaa
  • noin 1 tl currya
  • 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 l kasvislientä
  • 1–2 dl laktoositonta ruokakermaa
  • hunajaa maun mukaan
  • suolaa, pippuria
  • persiljaa ja/tai ruohosipulia

Valmistusohje

Porkkana-palsternakkakeitto tehdään näin:

1. Kuori ja silppua kasvikset ja omenat. Kaada kattilaan vähän öljyä, lisää curry, jeera ja kasvikset. Kuumenna mausteita ja kasviksia jonkin aikaa sekoitellen. Kaada sitten kattilaan liemi ja hauduta kasvikset pehmeiksi.

2. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, lisää kermaa ja mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Kuumenna porkkana-palsternakkakeitto kiehuvaksi ja silppua päälle reilusti tuoretta persiljaa ja/tai ruohosipulia.

3. Tarjoa mausteinen soppa lounaaksi spelttinäkkärin  tai helpon speltti-siemenleivän kanssa.

Saatat pitää myös intialaisesta palsternakkakeitostavaniljaisesta palsternakkakeitosta tai samettisesta palsternakkakeitosta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään palsternakka-kukkakaalikeitto

X