
Porkkanahalva
Porkkanahalva on yksinkertaisista aineksista valmistettu jälkiruokaherkku, jota Intiassa tarjotaan etenkin talviaikaan. Tarjoa porkkanahalva esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Ainekset
- 500 g porkkanoita
- 5 dl (täys)maitoa
- 50 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl keltaisia rusinoita
- 0.5 tl jauhettua kardemummaa
- 25 g mantelilastuja
Valmistusohje
1. Raasta porkkanat raastimen hienolla terällä. Pane maito ja porkkanat paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä välillä sekoitellen, kunnes raaste on pehmeää ja maito haihtunut.
2. Lisää voi ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja kypsennä halvaa edelleen, kunnes se on kuivahkoa. Lisää rusinat, kardemumma ja mantelilastut.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous