Reseptit

Porkkanahalva

21.11.2013 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Porkkanahalva on yksinkertaisista aineksista valmistettu jälkiruokaherkku, jota Intiassa tarjotaan etenkin talviaikaan. Tarjoa porkkanahalva esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Ainekset

500 g porkkanoita
5 dl (täys)maitoa
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl keltaisia rusinoita
0.5 tl jauhettua kardemummaa
25 g mantelilastuja

Valmistusohje

1. Raasta porkkanat raastimen hienolla terällä. Pane maito ja porkkanat paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä välillä sekoitellen, kunnes raaste on pehmeää ja maito haihtunut.

2. Lisää voi ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää sokeri ja kypsennä halvaa edelleen, kunnes se on kuivahkoa. Lisää rusinat, kardemumma ja mantelilastut.