Reseptit

Porkkanajäätelo

Porkkanajäätelö on marokkolainen, kardemummalla maustettu yllättävä jälkiruokaherkku. Tarjoa porkkanajäätelö hunajan kanssa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkanajäätelö

  • 150 g porkkanoita
  • 3 dl maitoa
  • 1 tl kokonaisia kardemumman siemeniä
  • 3 keltuaista
  • 3 rkl tomusokeria
  • 2 rkl pistaasipähkinöiden sydämiä

Valmistusohje

Porkkanajäätelö tehdään näin:

1. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pilko raasteet hieman pienemmiksi. Mittaa kattilaan maito ja teesiivilään tai harsopussiin käärityt kardemumman siemenet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Nosta maustepussi pois.

2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kaada joukkoon höyryävä porkkanaliemi samalla huolella sekoittaen. Siirrä seos takaisin kattilaan ja kuumenna lähes kiehumapisteeseen, kunnes seos hieman sakenee. Anna jäähtyä kunnolla.

3. Lisää viileään seokseen rouhitut pistaasipähkinät ja jäädytä jäätelökoneessa tai pakastimessa. Jos pakastat jäätelömassan, sekoita sitä useamman kerran pakastamisen aikana, jotta rakenteesta tulee sopivaa.  Tarjoa porkkanajäätelö esimerkiksi hunajan tai vaahterasiirapin kanssa.

Saatat pitää myös espanjalaisesta crema catalana -jäätelöstä tai kookos-ananasjäätelöstä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään vegaaninen jäätelö

X