Reseptit

Possurulla

Possurulla maistuu punaviinistä, omenasoseesta ja sinapista valmistetun kastikkeen kera. Vaikka ruokalaji on vaativaa tasoa, kannattaa sitä kokeilla esimerkiksi sunnuntaiseen lounaspöytään.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Possurulla

  • 800 g luutonta ja nahatonta possunkylkeä
  • 1 ohut possun sisäfilee
  • 1–2 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl timjaminlehtiä
  • 1 nippu silputtua persiljaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • laimeaa lihalientä
  • 1 porkkana
  • 1 pieni sipuli
  • pala selleriä

Sitomiseen

  • paistilankaa

kastikkeeseen

  • punaviiniä
  • omenasosetta
  • sinappia
  • kermaa

Valmistusohje

Possurulla tehdään helposti näin:

1. Tee possurulla viipalointia ja paistamista varten valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä.

2. Pane possunkylki rasvapuoli alaspäin työpöydälle. Voit halutessasi ohentaa silavakerrosta, jos se on kovin paksu. Ripottele kyljelle suola ja pippuri. Silppua päälle reilusti persiljaa ja lisää timjaminlehdet. Leikkaa fileestä kyljen mittainen pala ja pane se kylkilevyn toiseen reunaan. Kääri kylki napakaksi rullaksi, jonka keskelle filee jää. Sido kylki tiukasti paistilangalla.

3. Silppua kasvikset ja pane ne uunivuokaan. Nosta päälle kylkirulla ja kaada vuokaan laimeaa, kuumaa lihalientä sen verran, että rulla peittyy puoleen väliin saakka.

4. Kypsennä rullaa 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Käännä rullaa aina puolen tunnin välein. Jäähdytä rulla folioon käärittynä.

5. Tee kastike: anna kypsennysliemen jäähtyä täysin ja kuori sen pinnalta pois rasva mahdollisimman tarkkaan. Keitä lientä kokoon kunnes jäljellä on noin puolet. Lisää joukkoon punaviiniä, omenasosetta, sinappia sekä kermaa. Jatka keittämistä, kunnes kastike on täyteläisen makuista.

6. Leikkaa rulla ennen tarjoamista reiluiksi viipaleiksi. Paista viipaleet pannulla voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi. Tarjoa possurulla esimerkiksi bataatti-punajuurisalaatin kanssa.

Saatat pitää myös pekoni-oliivi -possurullasta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään porsaan kylkirulla gorgonzola-täytteellä

X