Possuvartaat ja raparperisalsa
Raparperi sopii myös suolaisiin ruokiin.
Ainekset
- 700 g porsaan sisäfileetä
Marinadi
- 2 dl pilkottuja raparperinpaloja
- 3 rkl ruokokidesokeria
- 3 rkl vettä
- 1 paloiteltu sitruunaruoho
- muutama viipale tuoretta inkivääriä
- 3 tähtianista
- 0.5 dl makeaa soijakastiketta
- 2 rkl rypsiöljyä
Salsa
- 3-4 nuorta raparperinvartta
- 1 punasipuli
- 1 rkl oliiviöljyä
- ¼ punainen chili
- 2 rkl kapriksia
- ½ limetin mehu
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa porsaan sisäfilee reiluiksi kuutioiksi.
2. Keitä marinadin aineksia kattilassa 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Nosta lihat marinadiin maustumaan vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli.
4. Nosta lihapalat marinadista ja pujota liotettuihin, puisiin varrastikkuihin. Grillaa vartaat kypsiksi puolelta toiselle käännellen.
5. Valmista salsa. Leikkaa nuoret raparperinvarret pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi punasipuli. Kuullota sipuleita hetki pannulla öljyssä. Lisää raparperit ja hienonnettu chilinpala. Kaada seos kulhoon jäähtymään. Lisää kaprikset. Mausta salsa limettimehulla ja ripauksella rouhittua mustapippuria.
6. Tarjoile possuvartaiden kanssa.
Kommentit
Marinadi ok. Salsa ei tominut. Miltä nyt raaka raparperi maistuu…
Kommentit
Marinadi ok. Salsa ei tominut. Miltä nyt raaka raparperi maistuu…
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous