Prinsessakakku
Klassinen prinsessakakku kuorrutetaan vihreällä marsipaanilla. Muista kuorruttaa kakku vasta juhla-aamuna, ettei marsipaani kostu.
Ainekset
- 3/4 dl perunajauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 4 kananmunaa
- 1.5 dl sokeria
Kostutus
- 1.5 dl (laktoositonta) maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 400 g pakastevadelmia
- 1 dl vadelmahilloa
- 4 dl (laktoositonta) vaahtoutuvaa kermaa
- 2 dl (laktoositonta) kevyt ranskankermaa
- 1 dl sokeria
- 10 liivatelehteä + 1/2 dl sitruunamehua
Pinnalle
- noin 500 g marsipaania
- tuoreita vadelmia
- tomusokeria
Valmistusohje
- Sekoita keskenään kuivat aineet. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet. Levitä taikina paperin päälle. Kypsennä 225-asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Vuoraa kahden litran pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Leikkaa pohjalevystä sopivan kokoisia paloja ja vuoraa kulho niillä. Kostuta pohja vaniljamaidolla.
- Painele vadelmat soseeksi siivilän läpi, lisää puolet sokerista. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma ja puolet sokerista. Lisää vaahtoon ranskankerma, vadelmahillo ja -sose. Liuota puserretut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun. Lisää liuos ohuena nauhana samalla sekoittaen.
- Kaada täyte kulhoon pohjalevyn päälle. Peitä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille. Kauli marsipaani ohueksi levyksi. Nosta levy kakun päälle ja painele kiinni kakun pintaan. Leikkaa ylimääräinen reuna pois. Koristele kakku tomusokerilla ja tuoreilla vadelmilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous