Reseptit

Prinsessakakku

Klassinen prinsessakakku kuorrutetaan vihreällä marsipaanilla. Muista kuorruttaa kakku vasta juhla-aamuna, ettei marsipaani kostu.

Teksti:
Taina Salovaara

Prinsessakakku on klassikko, jonka pintaa peittää maukas marsipaanikuorrute.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 kananmunaa
  • 1.5 dl sokeria

Kostutus

  • 1.5 dl (laktoositonta) maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 400 g pakastevadelmia
  • 1 dl vadelmahilloa
  • 4 dl (laktoositonta) vaahtoutuvaa kermaa
  • 2 dl (laktoositonta) kevyt ranskankermaa
  • 1 dl sokeria
  • 10 liivatelehteä + 1/2 dl sitruunamehua

Pinnalle

  • noin 500 g marsipaania
  • tuoreita vadelmia
  • tomusokeria

Valmistusohje

  1. Sekoita keskenään kuivat aineet. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuivat aineet. Levitä taikina paperin päälle. Kypsennä 225-asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Vuoraa kahden litran pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Leikkaa pohjalevystä sopivan kokoisia paloja ja vuoraa kulho niillä. Kostuta pohja vaniljamaidolla.
  2. Painele vadelmat soseeksi siivilän läpi, lisää puolet sokerista. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma ja puolet sokerista. Lisää vaahtoon ranskankerma, vadelmahillo ja -sose. Liuota puserretut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun. Lisää liuos ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  3. Kaada täyte kulhoon pohjalevyn päälle. Peitä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille. Kauli marsipaani ohueksi levyksi. Nosta levy kakun päälle ja painele kiinni kakun pintaan. Leikkaa ylimääräinen reuna pois. Koristele kakku tomusokerilla ja tuoreilla vadelmilla.
X