21.3.2014

Provencelaiset broilerinuijat

Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Broilerinuijat maistuvat niin lämpiminä kuin kylminä. Makua nuijiin antaa sitruunankuori ja Provencen yrtit.

Ainekset

2 ltk (noin 1,6 kg) maustamattomia broilerinkoipia

marinadi:

1 ruukku Provencen yrttejä (esim. Järvikylän salvia-timjami-oregano-mix)
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
4–6 valkosipulinkynttä
11/2 dl oliiviöljyä
1 rkl sormisuolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta

Valmistusohje

1. Silppua yrtit ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruunat hyvin ja raasta kuori. Sekoita marinadin ainekset keskenään.

2. Pyörittele broilerinkoivet marinadissa ja anna maustua mielellään seuraavaan päivään.

3. Kypsennä koipia 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Valmista myös näitä ruokia broilerista:

broilerinkoivet uunissa sitrusten ja oliivien kanssa

Broilerinkoivet uunissa sitrusten ja oliivien kera

963899-broileritagine.jpg

Broileritagine

broileripata

Broileripata

Kotiliesi.fi: Aasialaiset broilerinkoivet