Reseptit

Provencelaiset broilerinuijat

Broilerinuijat maistuvat niin lämpiminä kuin kylminä. Makua nuijiin antaa sitruunankuori ja Provencen yrtit.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 ltk (noin 1,6 kg) maustamattomia broilerinkoipia

marinadi:

  • 1 ruukku Provencen yrttejä (esim. Järvikylän salvia-timjami-oregano-mix)
  • 2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 4–6 valkosipulinkynttä
  • 11/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sormisuolaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta

Valmistusohje

1. Silppua yrtit ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruunat hyvin ja raasta kuori. Sekoita marinadin ainekset keskenään.

2. Pyörittele broilerinkoivet marinadissa ja anna maustua mielellään seuraavaan päivään.

3. Kypsennä koipia 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Valmista myös näitä ruokia broilerista:

broilerinkoivet uunissa sitrusten ja oliivien kanssa

Broilerinkoivet uunissa sitrusten ja oliivien kera

963899-broileritagine.jpg

Broileritagine

broileripata

Broileripata

Kotiliesi.fi: Aasialaiset broilerinkoivet

X