Reseptit

Pullakranssi

Jouluinen pullakranssi saa makua appelsiinista ja mantelisesta nougatsuklaasta. Tässä ihana herkku lahjaksi tai omaan herkutteluun.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina

  • 2 1/2 dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 100 g huoneenlämpöistä voita

Täyte

  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 100 g nougat-tryffelisuklaata (esim. Wiener-nougat tai Brunberg)

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • mantelilastuja

Valmistusohje

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää sokeri, kananmuna, kardemumma ja suola. Lisää puolet jauhoista ja pehmeä voi. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten, kunnes taikina irtoilee kulhon reunoilta, mutta on vielä pehmeää. Peitä kulho leivinliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. 

3. Sekoita voi, sokeri ja hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori kulhossa. Rouhi joukkoon tryffelisuklaa.

4. Kauli pullataikina kevyesti jauhotetulla pöydällä noin sentin paksuiseksi levyksi.

5. Levitä päälle täyte. Kääräise rullalle. Nosta taikinarulla leivinpaperin päälle uunipellille. Leikkaa taikinarulla pitkittäin keskeltä auki niin, että toisesta päästä taikinapötkö jää vielä kiinni. Kiepauta taikinapötköt toistensa ympäri kierteelle ja nipistä päät yhteen kranssin muotoon. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 30 minuuttia.

6. Voitele pullakranssi kananmunalla. Ripottele päälle mantelilastuja. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes kranssi on kauniin ruskea.

Vinkki! Tee taikinasta kaksi pientä kranssia ja laita toinen pakastimeen.

Lue myös: Satumainen manteliboston

Lue myös Kotiliesi.fi: Karpalokranssi

X