Reseptit

Punaherukka-omenapikkelssi

Helppotekoinen, kirpeän makea omenapikkelssi maistuu esimerkiksi paistetun broilerin tai possuruokien kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g punaherukoita
  • 2 isoa omenaa
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 dl viinietikkaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi omenat. Raasta porkkana, silppua sipuli.

2. Pane kaikki ainekset kattilaan, kuumenna hitaasti kiehumapisteeseen. Anna pikkelssin kiehua 5–10 minuuttia. Sekoittele välillä.

3. Kuori vaahto pois pikkelssin pinnalta.

4. Purkita kuumana puhtaisiin purkkeihin.

X