Reseptit

Punaherukka-omenapikkelssi

23.8.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Helppotekoinen, kirpeän makea omenapikkelssi maistuu esimerkiksi paistetun broilerin tai possuruokien kanssa.

Ainekset

250 g punaherukoita
2 isoa omenaa
1 porkkana
1 sipuli
1 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
1 dl hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi omenat. Raasta porkkana, silppua sipuli.

2. Pane kaikki ainekset kattilaan, kuumenna hitaasti kiehumapisteeseen. Anna pikkelssin kiehua 5–10 minuuttia. Sekoittele välillä.

3. Kuori vaahto pois pikkelssin pinnalta.

4. Purkita kuumana puhtaisiin purkkeihin.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *