Reseptit

Punaherukkagraavattua lohta

Graavilohi saa makua ja väriä punaherukoista. Tarjoa lohta alkuruokana ja kokeile sitä myös voilla voideltujen saarisolaisleipäviipaleiden päällä

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg puhdasta ruodotonta lohifileetä
  • 2 rkl merisuolaa
  • 2 tl sokeria
  • ripaus mustapippuria
  • 200 g punaherukoita murskattuina
  • muutama tuore tillinoksa

Valmistusohje

1. Laita lohifilee laakeaan astiaan ja pyyhkäise pinta kuivaksi talouspaperilla. Sekoita merisuola ja sokeri keskenään, mausta seos mustapippurilla.

2. Levitä mausteet tasaiseksi kerrokseksi lohifileen pinnalle. Lisää päälle murskatut punaherukat mehuineen. Asettele päälle vielä muutama tillinoksa.

3. Peitä vuoka voi- tai leivinpaperilla ja kelmulla ja nosta päälle jokin paino. Anna lohen graavaantua vähintään kuusi tuntia tai yön yli.

4. Pyyhi enimmät mausteet pois kalan pinnalta ja leikkaa se fileerausveitsellä ohuen ohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.

X