Reseptit

Punaherukkagraavattua lohta

11.8.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Graavilohi saa makua ja väriä punaherukoista. Tarjoa lohta alkuruokana ja kokeile sitä myös voilla voideltujen saarisolaisleipäviipaleiden päällä

Ainekset

1 kg puhdasta ruodotonta lohifileetä
2 rkl merisuolaa
2 tl sokeria
ripaus mustapippuria
200 g punaherukoita murskattuina
muutama tuore tillinoksa

Valmistusohje

1. Laita lohifilee laakeaan astiaan ja pyyhkäise pinta kuivaksi talouspaperilla. Sekoita merisuola ja sokeri keskenään, mausta seos mustapippurilla.

2. Levitä mausteet tasaiseksi kerrokseksi lohifileen pinnalle. Lisää päälle murskatut punaherukat mehuineen. Asettele päälle vielä muutama tillinoksa.

3. Peitä vuoka voi- tai leivinpaperilla ja kelmulla ja nosta päälle jokin paino. Anna lohen graavaantua vähintään kuusi tuntia tai yön yli.

4. Pyyhi enimmät mausteet pois kalan pinnalta ja leikkaa se fileerausveitsellä ohuen ohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.