Reseptit

Punajuuriohratto

Ohratto on kotimainen versio risotosta.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl kokonaisia ohrasuurimoita
  • noin 7 dl kasvislientä
  • 2 uunissa paahdettua punajuurta
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • muutama oksa tuoretta timjamia
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa
  • 50 g raastettua parmesaania

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita teflonpintaisessa kattilassa hetki. Sekoita joukkoon ohrasuurimot ja kääntele, kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää joukkoon kasvisliemi ja anna kypsyä hiljalleen kannen alla 20 minuuttia.

2. Kuori ja leikkaa paahdetut punajuuret pieniksi kuutioiksi. Lisää kattilaan punajuuret ja jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia. Nosta kattila syrjään ja anna hautua hetken kannen alla. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

3. Mausta ohratto suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja tuoreilla yrteillä. Lisää joukkoon myös puolet juustoraasteesta. Ripottele loppu juustoraasteesta annosten pinnalle.

X