Punertavat hirvipihvit
Hirvipihvit saavat punertavan värinsä punajuuresta.
Ainekset
- 500 g hirvenjauhelihaa
- 4 keskikokoista etikkapunajuurta valutettuna
- 1 tl raastettua punajuurta
- 1 omena
- 1 sipuli
- 1 dl maitoa tai ruokakermaa
- 1 muna
- 0.5 dl Maizena- tai perunajauhoa
- 1.5 tl suolaa
- valkopippuria
paistinpannulle:
- kasviöljyä tai voita
Valmistusohje
Murenna hirvenjauheliha kulhoon. Raasta joukkoon valutettu etikkapunajuuri, kuorittu piparjuuri, huuhtaistu omena ja kuorittu sipuli. Lisää maito tai ruokakerma (kookoskermakin käy), muna, maissitärkkelys, suola ja kevyt ripaus pippuria.
Vaivaa mureketaikina tasaiseksi. Kostuta kädet ja muovaa kämmenten välissä taikina pihveiksi. Annoksesta tulee 12 keskikokoista pihviä.
Kuumenna pannulla tilkka öljyä tai sulata nokare voita pähkinäiseksi ja paista pihvit hitaasti molemmin puolin. Tarjoa punajuuritahnan ja uuniperunoiden kanssa.
Vihje:
Voit kypsentää pihvit myös paistopaperin päällä 200-asteisessa uunissa. Varaa paistoaikaa noin puoli tuntia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous