Reseptit

Punertavat hirvipihvit

Hirvipihvit saavat punertavan värinsä punajuuresta.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g hirvenjauhelihaa
  • 4 keskikokoista etikkapunajuurta valutettuna
  • 1 tl raastettua punajuurta
  • 1 omena
  • 1 sipuli
  • 1 dl maitoa tai ruokakermaa
  • 1 muna
  • 0.5 dl Maizena- tai perunajauhoa
  • 1.5 tl suolaa
  • valkopippuria

paistinpannulle:

  • kasviöljyä tai voita

Valmistusohje

Murenna hirvenjauheliha kulhoon. Raasta joukkoon valutettu etikkapunajuuri, kuorittu piparjuuri, huuhtaistu omena ja kuorittu sipuli. Lisää maito tai ruokakerma (kookoskermakin käy), muna, maissitärkkelys, suola ja kevyt ripaus pippuria.

Vaivaa mureketaikina tasaiseksi. Kostuta kädet ja muovaa kämmenten välissä taikina pihveiksi. Annoksesta tulee 12 keskikokoista pihviä.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä tai sulata nokare voita pähkinäiseksi ja paista pihvit hitaasti molemmin puolin. Tarjoa punajuuritahnan ja uuniperunoiden kanssa.

Vihje:

Voit kypsentää pihvit myös paistopaperin päällä 200-asteisessa uunissa. Varaa paistoaikaa noin puoli tuntia.

X