Reseptit

Puolukka-kinuskipiirakka

Puolukka-kinuskipiirakka yhdistää ihanalla tavalla hapokkaat puolukat ja makean kinuskin. Dulce de lechen löydät säilykepurkkiin pakattuna kaupan säilykehyllystä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Monipuolinen puolukka maistuu niin puuroissa, juomissa, leivonnaisissa ja kotiruoan kanssa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puolukka-kinuskipiirakka

  • 1 valmis pyöreä pakastemurotaikina
  • 4 dl kuivaa riisiä tai kuivia herneitä
  • 300 g puolukoita
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 prk dulce de lecheä (valmista paksua kinuskia)
  • 2 1/2 dl puolukkahilloa

Valmistusohje

Puolukka-kinuskipiirakka leivotaan helposti näin:

1. Painele sulanut murotaikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Painele taikinan päälle leivinpaperi ja kaada sen päälle riisit. Paista pohja kypsäksi 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

2. Jäähdytä pohja ja poista riisit sekä leivinpaperi. Irrota pohja vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

3. Sekoita puolukoiden joukkoon sokeri.

4. Vaahdota kerma ja mausta se tomusokerilla, vaniljasokerilla ja kanelilla.

5. Notkista dulce de leche lusikalla ja levitä se pohjan päälle.

6. Lusikoi kinuskin päälle puolukkahillo ja tasoita.

7. Ripottele tähän väliin puolet sokeroiduista puolukoista.

8. Kaada päälle kermavaahto ja levitä se lusikalla reunoille asti.

9. Ripottele pinnalle loput puolukat, koristele tomusokerilla ja tarjoa puolukka-kinuskipiirakka heti.

Katso myös: Puoloffee

Katso myös Kotiliesi.fi: Puolukka-kinuskikakku

X