Reseptit

Puolukkamarinoitua lohta

22.8.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Puolukan kirpeys ja raikkaus sopii loistavasti lohen rasvaisuutta tasapainottamaan. Puolukka myös värjää lohiviipaleen helman kauniin kirkkaan punaiseksi.

Ainekset

Puolukkamarinoitua lohta:

500 g puhdasta lohifileetä
2-3 tl karkeaa merisuolaa
1 tl sokeria
2 dl puolukoita murskattuina
8 viipaletta saaristolaisleipää
voita voiteluun
1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
100 g kotijuustoa

Valmistusohje

1. Pyyhi lohipala puhtaaksi ja kuivaksi talouspaperilla. Nosta pala vuokaan. Ripottele kalan pinnalle suola ja sokeri. Lisää varovasti murskatut puolukat. Peitä vuoka kelmulla ja anna lohen maustua yön yli.

2. Pyyhi puolukkamurska pois lohifileen pinnalta ja leikkaa lohi ohuen ohuiksi viipaleiksi.

3. Paahda saaristolaisleipäviipaleet ja voitele ne. Asettele päälle lohiviipaleet. Ripottele pinnalle tilliä ja murenna päälle kotijuusto. Viimeistele muutamalla puolukalla.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme