Reseptit

Puolukkamarinoitua lohta

Puolukan kirpeys ja raikkaus sopii loistavasti lohen rasvaisuutta tasapainottamaan. Puolukka myös värjää lohiviipaleen helman kauniin kirkkaan punaiseksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puolukkamarinoitua lohta:

  • 500 g puhdasta lohifileetä
  • 2-3 tl karkeaa merisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 dl puolukoita murskattuina
  • 8 viipaletta saaristolaisleipää
  • voita voiteluun
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 100 g kotijuustoa

Valmistusohje

1. Pyyhi lohipala puhtaaksi ja kuivaksi talouspaperilla. Nosta pala vuokaan. Ripottele kalan pinnalle suola ja sokeri. Lisää varovasti murskatut puolukat. Peitä vuoka kelmulla ja anna lohen maustua yön yli.

2. Pyyhi puolukkamurska pois lohifileen pinnalta ja leikkaa lohi ohuen ohuiksi viipaleiksi.

3. Paahda saaristolaisleipäviipaleet ja voitele ne. Asettele päälle lohiviipaleet. Ripottele pinnalle tilliä ja murenna päälle kotijuusto. Viimeistele muutamalla puolukalla.

X