Reseptit

Pussibroileri

Nyt kun kokonaisia broilereita saa tuoreena, on aika tehdä 70-luvun klassikkoa, paistopussibroileria, vähän uusin maustein.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso paistopussi
  • 1 kokonainen tuore broileri
  • suolaa, pippuria
  • voisulaa tai öljyä
  • 1 luomusitruuna
  • 8 perunaa (esim. Siikliä)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl hienonnettua rosmariinia
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl hiutalesuolaa
  • 2 kokonaista valkosipulia

Valmistusohje

1. Voitele broileri kauttaaltaan suolalla ja pippurilla maustetulla öljyllä tai voisulalla. Työnnä broilerin vatsaan 1 halkaistu sitruuna.

2. Pese ja halkaise perunat pitkittäin. Pane perunat kulhoon ja kaada päälle öljy ja sitruunamehu. Lisää mausteet ja sekoita. Kaada perunat liemineen paistopussin pohjalle. Levitä tasaiseksi kerrokseksi ja lisää kokonaiset valkosipulit, joiden päästä on leikattu pois viipale.

3. Nosta broileri perunoiden päälle. Sulje pussi ja leikkaa yksi pussin kulmista auki. Kypsennä broileria 180-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Lisää maukkaita broileriruokia:

753217-broileripata.jpg

Broileripata

874238-broilericurry.jpg

Broilericurry

748140-broilerivokki.jpg

Broilerivokki

Kotiliesi.fi: Broilerimureke

X