7.4.2012

Quinotto

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
300 g lanttua
2 dl kvinoanjyviä (quinoa)
4 dl kasvislientä (gluteenitonta)
400 g kiinankaalia
400 g parsakaalia
suolaa ja mustapippuria
1 rkl siirappia
2–3 rkl sitruunamehua
50 g cashewpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää hienonnetut sipulit. Anna hetken aikaa pehmetä. Kuori ja kuutioi lanttu ja anna hautua 5 minuuttia välillä sekoittaen.

2. Lisää kvinoanjyvät, kääntele hetken aikaa ja lisää sitten kasvisliemi. Anna hautua ja lisää kasvislientä hiljalleen imeyttäen, kunnes edellinen neste on imeytynyt. Sekoita välillä.

3. Lisää suikaloitu kiinankaali. Mausta lopuksi suolalla ja rouhitulla mustapippurilla sekä lorauksella siirappia ja sitruunamehua. Lisää kasviquinoton joukkoon hienonnetut pähkinät ja kevätsipulit.

4. Tarjoile kevyenä lounaana sellaisenaan tai esim. broilerin tai kalan kanssa.