Ragun valmistaminen vaatii malttia ja aikaa, mutta lopputulos on upea!
Reseptit

Ragu – italialainen jauhelihakastike

Italialaista jauhelihakastiketta Ragua haudutetaan jopa puolitoista tuntia, mutta sen huomaa taatusti maussa. Päälle ripoteltu parmesaani viimeistelee herkullisen pasta-annoksen.
Teksti: Jaana Sarkki Kuvat: Riikka Hurri

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1-2 keskikokoista sipulia silputtuna
  • 1 sellerinvarsi silputtuna
  • oliiviöljyä
  • 1 porkkana raastettuna
  • 1 laakerinlehti
  • 1 oksa rosmariinia tai 2 tl kuivattua rosmariinia
  • lehtipersiljaa silputtuna
  • 2 pekoniviipaletta silputtuna
  • reipas loraus punaviiniä
  • 500 g sika-nautajauhelihaa
  • suolaa
  • 2 rkl kuivattuja tatteja
  • 600 g säilöttyjä kokonaisia ja kuorittuja tomaatteja (esim. Mutti)
  • litteää pastaa, kuten tagliatelle, penne tai macaroni
  • parmesaanijuustoa

Valmistusohje

Ragua eli italialaista jauhelihakastiketta haudutetaan pitkään.

Kuullota valkosipuli, sipuli ja selleri ruokalusikallisessa oliiviöljyä. Lisää joukkoon porkkana, sitten laakerinlehti, rosmariini ja lehtipersilja. Lisää pekoni ja paista kypsäksi. Lisää sitten jauheliha ja suolaa maun mukaan. Ruskista jauheliha ja kaada joukkoon viini.

Herätä kuivatut tatit eloon kaatamalla niiden päälle keitettyä vettä ja tilkka maitoa. Pilko sienet ja kaada nesteineen yhdessä tomaattien kanssa kastikkeen joukkoon. Kypsennä kastiketta miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia.

Keitä pasta ja nauti se ragun kanssa. Ripottele päälle parmesaania.

X