Rahkamurupiirakka
Mehevän rahkamurupiirakan juju on mantelijauho. Täytettä piristää aprikoosihillo. Ohjeella leivot koko pellillisen, josta riittää isommallekin porukalle.
Ainekset
Pohja:
- 150 g voita tai margariinia
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 80 g mantelijauhetta
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
- 1 dl kuohukermaa
Täyte:
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 1 kananmunaa
- 1 1/2 dl aprikoosihilloa
Valmistusohje
1. Sulata rasva. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Nosta 1/4 taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita lopputaikinan joukkoon muna ja kerma.
2. Levitä pehmeä pohjataikina tasaisesti leivinpaperoidun (24 x 28 cm) uunivuoan pohjalle.
3. Sekoita rahka, kanamuna ja hillo keskenään. Levitä rahkaseos pohjan päälle. Murustele loppu taikinaseos piirakan pinnalle.
4. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa annospaloiksi.
Kommentit
Ohjeesta puuttuu leivinjauhe.
”Ohjeella leivot koko pellillisen”, ohjeesta ei tule pellillistä vaan puolet siitä. Valmistusohjeissa on sanottu koko 24x28cm.
Kommentit
Ohjeesta puuttuu leivinjauhe.
”Ohjeella leivot koko pellillisen”, ohjeesta ei tule pellillistä vaan puolet siitä. Valmistusohjeissa on sanottu koko 24x28cm.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous