Reseptit

Rahkamurupiirakka

Mehevän rahkamurupiirakan juju on mantelijauho. Täytettä piristää aprikoosihillo. Ohjeella leivot koko pellillisen, josta riittää isommallekin porukalle.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 80 g mantelijauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kuohukermaa

Täyte:

  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 kananmunaa
  • 1 1/2 dl aprikoosihilloa

Valmistusohje

1. Sulata rasva. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Nosta 1/4 taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita lopputaikinan joukkoon muna ja kerma.

2. Levitä pehmeä pohjataikina tasaisesti leivinpaperoidun (24 x 28 cm) uunivuoan pohjalle.

3. Sekoita rahka, kanamuna ja hillo keskenään. Levitä rahkaseos pohjan päälle. Murustele loppu taikinaseos piirakan pinnalle.

4. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa annospaloiksi.

X