Reseptit

Raikkaat tonnikalarieskat

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 isoa rieskaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk delfiiniystävällistä tonnikalaa paloina
  • 2 tl sinappia
  • 3 rkl sitruunamehua
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • ½ kurkku
  • 1 omena
  • 4 lehteä vihreää rapeaa salaattia
  • 2 rkl kapriksia
  • kourallinen rucolaa

Valmistusohje

Taittele täytetyt tonnikalarieskat leivinpaperipalojen väliin ja kas, ne saa myös kätevästi mukaan evääksi.

1. Sekoita maustamattomaan tuorejuustoon valutettu ja haarukalla rikottu tonnikala, sinappi, sitruunamehu sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria.

2. Jaa täyte neljälle rieskalle ja levitä täyte tasaisesti pinnoille.

3. Viipaloi kurkku ja omena. Asettele salaatinlehdet rieskoille ja lado päälle omena ja kurkkuviipaleita. Ripottele pinnalle kapriksia ja muutama rucolan lehti.

4. Taita tonnikalarieskat kahtia ja tarjoile tai kääri leivinpaperiin ja ota evääksi.

X