Ranskalainen tomaattipiirakka
Ranskalainen tomaattipiirakka täyttää vatsaa ja käy salaatin kera ateriasta. Voit myös lisätä piiraaseen katkarapuja tai ravunpyrstöjä halutessasi.
Ainekset
Pohja:
- 1 pkt/n. 400 g valmista suolaista piirakkataikinaa
Täyte:
- 250 g mascarpone-tuorejuustoa
- 2-3 tl dijonin sinappia
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/4 tl cayennepippuria
- 150 g vuohenjuustoraastetta
- 4-5 kypsää tomaattia viipaleina
Valmistusohje
Ranskalainen tomaattipiirakka tehdään näin:
1. Painele pehmeä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita mascarponen joukkoon sinappi, suola, mustapippuri, cayennenpippuri sekä 2/3 osaa juustoraasteesta. Levitä seos piirakkapohjan päälle.
3. Lado seoksen päälle tomaattiviipaleet ja mausta niiden pinta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
4. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
5. Paista ranskalaine tomaattipiirakka 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Katso myös: Helppo keltaisten tomaattien piiras
Katso myös Kotiliesi.fi: Mehevä tomaattipiirakka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous