Reseptit

Ranskalainen tomaattipiirakka

Ranskalainen tomaattipiirakka täyttää vatsaa ja käy salaatin kera ateriasta. Voit myös lisätä piiraaseen katkarapuja tai ravunpyrstöjä halu­tessasi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 1 pkt/n. 400 g valmista suolaista piirakkataikinaa

Täyte:

  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 2-3 tl dijonin sinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • 150 g vuohenjuustoraastetta
  • 4-5 kypsää tomaattia viipaleina

Valmistusohje

Ranskalainen tomaattipiirakka tehdään näin:

1. Painele pehmeä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Sekoita mascarponen joukkoon sinappi, suola, mustapippuri, cayennenpippuri sekä 2/3 osaa juustoraasteesta. Levitä seos piirakkapohjan päälle.

3. Lado seoksen päälle tomaattiviipaleet ja mausta niiden pinta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

4. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.

5. Paista ranskalaine tomaattipiirakka 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Katso myös: Helppo keltaisten tomaattien piiras

Katso myös Kotiliesi.fi: Mehevä tomaattipiirakka

X