Reseptit

Raparperi­-herukkahillo ja paahtoleipää

Raikas sitruunalla ja timjamilla maustettu raparperi­ herukkahillo maistuu voilla voideltujen rapei­den paahtoleipien tai croissanttien kaverina.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g raparperia paloina
  • 500 g punaherukoita (pakaste)
  • 1/2 dl vettä
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 500 g hillosokeria
  • 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • ripaus suolaa

Tarjoiluun:

  • croissantteja, paahtoleipää

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan raparperit, herukat ja vesi. Kuumenna höyryäväksi keskilämmöllä. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä hillosokeri. Kiehauta ja keitä 10–15 minuuttia hiljaa poreillen.

2. Kerää pinnalle syntyvä vaahto pois esimerkiksi isolla lusikalla.

3. Lisää timjami ja suola ja anna poreilla vielä kaksi minuuttia.

4. Purkita kuumana puhtaisiin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

X