Raparperi-herukkahillo ja paahtoleipää
Raikas sitruunalla ja timjamilla maustettu raparperi herukkahillo maistuu voilla voideltujen rapeiden paahtoleipien tai croissanttien kaverina.
Ainekset
- 500 g raparperia paloina
- 500 g punaherukoita (pakaste)
- 1/2 dl vettä
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 500 g hillosokeria
- 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- ripaus suolaa
Tarjoiluun:
- croissantteja, paahtoleipää
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan raparperit, herukat ja vesi. Kuumenna höyryäväksi keskilämmöllä. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä hillosokeri. Kiehauta ja keitä 10–15 minuuttia hiljaa poreillen.
2. Kerää pinnalle syntyvä vaahto pois esimerkiksi isolla lusikalla.
3. Lisää timjami ja suola ja anna poreilla vielä kaksi minuuttia.
4. Purkita kuumana puhtaisiin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous