Reseptit

Raparperi-kinkkusalaatti

9.6.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Makean ja happaman yhdistelmä toimii tässä salaatissa, kun siihen lisätään napakan suolainen ilmakuivattu kinkku

Ainekset

Raparperi-kinkkusalaatti:

4-6 ohutta raparperin vartta
12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
80 g pinaattia
1 kerä rapeaa salaattia
1/2 kurkku
100 g tuoreita vadelmia

Kastike:

3 rkl oliiviöljyä
3 rkl vadelmaviinietikkaa
1 rkl vadelmahilloa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa raparperin varret 15–20 senttiä pitkiksi pätkiksi ja kuori ne tarvittaessa. Kääri rapaperien ympärille kinkkuviipaleet. Asettele ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

2. Huuhtele pinaatti ja revitty salaatti ja kuivaa ne huolellisesti salaattilingossa. Levitä ne pediksi isolle vadille.

3. Paloittele kurkku kuutioiksi ja ripottele ne sekä vadelmat salaatin päälle. Nosta pinnalle vielä hieman lämpimät raparperinvarret.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme