Reseptit

Raparperi-kinkkusalaatti

Makean ja happaman yhdistelmä toimii tässä salaatissa, kun siihen lisätään napakan suolainen ilmakuivattu kinkku

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Vadelmat, raparperi ja ilmakuivattu kinkku muodostavat yllättävän, mutta toimivan makuyhdistelmän.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperi-kinkkusalaatti:

  • 4-6 ohutta raparperin vartta
  • 12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 80 g pinaattia
  • 1 kerä rapeaa salaattia
  • 1/2 kurkku
  • 100 g tuoreita vadelmia

Kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl vadelmaviinietikkaa
  • 1 rkl vadelmahilloa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa raparperin varret 15–20 senttiä pitkiksi pätkiksi ja kuori ne tarvittaessa. Kääri rapaperien ympärille kinkkuviipaleet. Asettele ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

2. Huuhtele pinaatti ja revitty salaatti ja kuivaa ne huolellisesti salaattilingossa. Levitä ne pediksi isolle vadille.

3. Paloittele kurkku kuutioiksi ja ripottele ne sekä vadelmat salaatin päälle. Nosta pinnalle vielä hieman lämpimät raparperinvarret.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille.

X