Reseptit

Raparperimuffinit

Raparperimuffinit tarjotaan maitokahvin kanssa.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua margariinia tai voita
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 250 g raparperia

Valmistusohje

 

Käsittele ensin raparperit. Huuhdo ja kuori raparperinvarret ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe, kardemumma ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos, rasva, kookosmaito sekä raparperinpalat vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteen uuninlämmössä 15–20 minuuttia.

X