Reseptit

Raparperipiirakka

Tässä on perinteisen herkullinen raparperipiirakkaresepti! Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina

  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 3 dl voisulaa
  • 5.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

pinnalle:

  • 500 g raparperia (noin 1 ½ l paloja)
  • sokeria

Valmistusohje

Raparperipiirakka syntyy näin.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerma ja voisula. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot muiden aineiden joukkoon ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun tai torttuvuokaan.

Huuhdo ja viipaloi raparperinvarret. Levitä raparperinpalat taikinan päälle. Ripottele raparperipiirakan pinnalle sokeria maun mukaan.

Paista raparperipiirakka 175 asteen uuninlämmössä 30–40 minuuttia tai kunnes piirakan pinta on kauniin värinen ja pohja kypsä.

Tarjoa raparperipiirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi:

Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi

Maisemakahvilan raparperipiirakka

X