Rapea luumu-suklaakuusi
Leivo kahvipöytään luumuhillolla ja suklaalla täytetty voitaikinakuusi, josta saa nyhdettyä juuri sopivan kokoisia paloja.
Ainekset
- 1 pkt (500 g) esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa
- 1 dl luumumarmeladia
- 100 g rouhittua tummaa suklaata
Voiteluun:
- 1 kananmuna
Pinnalle:
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Ota voitaikina sulamaan paketissaan huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista. Levitä voitaikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja kauli hieman ohuemmaksi levyksi.
2. Leikkaa taikinalevystä kaksi tasakylkistä kolmiota, joiden pidemmät sivut ovat noin 20 senttiä pitkiä ja kanta noin 15 senttiä leveä. Nosta toinen kolmioista leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä kolmion päälle luumumarmeladia ja rouhittua tummaa suklaata. Aseta päälle toinen kolmio.
3. Leikkaa täytetyn taikinakolmion sivuille viiltoja ”oksiksi” 2–3 sentin välein. Ota tähtikuvioisella piparkakkumuotilla jäljelle jääneestä taikinasta yksi tähti ja aseta se kuusen latvaan. Voitele taikinakuusi kananmunalla.
4. Paista 225asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes voitaikinakuori on kauniin ruskea. Anna jäähtyä hetki ja asettele tarjoi luvadille. Siivilöi päälle tomusokeria. Luumusuklaakuusesta ”nyhdetään” rennosti sopivan kokoisia annospaloja.
Vinkki! Leivo kuusi hieman ennen tarjoilua. Voitaikinaleivonnainen maistuu parhaimmalta leivontapäivänä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous