Reseptit

Rapea luumu-suklaakuusi

Leivo kahvipöytään luumuhillolla ja suklaalla täytetty voitaikinakuusi, josta saa nyhdettyä juuri sopivan kokoisia paloja.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt (500 g) esikaulittua ja las­kostettua voitaikinaa
  • 1 dl luumumarmeladia
  • 100 g rouhittua tummaa suklaata

Voiteluun:

  • 1 kananmuna

Pinnalle:

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Ota voitaikina sulamaan pake­tissaan huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista. Levitä voitaikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja kauli hieman ohuem­maksi levyksi.

2. Leikkaa taikinalevystä kaksi ta­sakylkistä kolmiota, joiden pidem­mät sivut ovat noin 20 senttiä pit­kiä ja kanta noin 15 senttiä leveä. Nosta toinen kolmioista leivinpa­perin päälle uunipellille. Levitä kolmion päälle luumumarmeladia ja rouhittua tummaa suklaata. Aseta päälle toinen kolmio.

3. Leikkaa täytetyn taikinakol­mion sivuille viiltoja ”oksiksi” 2–3 sentin välein. Ota tähtikuvioisel­la piparkakkumuotilla jäljelle jää­neestä taikinasta yksi tähti ja aseta se kuusen latvaan. Voitele taikinakuusi kananmunalla.

4. Paista 225­asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes voitai­kinakuori on kauniin ruskea. An­na jäähtyä hetki ja asettele tarjoi­ luvadille. Siivilöi päälle tomusokeria. Luumu­suklaakuusesta ”nyhdetään” rennosti sopivan kokoisia annospaloja.

Vinkki! Leivo kuusi hieman ennen tarjoilua. Voitaikinaleivonnainen maistuu parhaimmalta leivontapäivänä.

X