Reseptit

Rapeaksi paistettua lohta, mustajuuripaistosta ja punajuurikastiketta

Tarjoa paistettu lohi mustajuuripaistoksen ja punajuurikastikkeen kera.

Teksti:
Juha Jormanainen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g suomustettua, ruodotonta lohta
  • 200 g mustajuurta
  • 200 g pinaattia
  • 100 g lampaankääpää tai muuta sientä
  • 1 pullo Biotta-punajuurimehua
  • 5 kpl salottisipulia tai 2 kpl keltasipulia
  • 100 g pekonia
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • voita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • paistettua pekonia
  • tuoreyrttejä koristeluun

Valmistusohje

Kuullota hienonnettu sipuli ja pekoni kattilassa tilkassa voita. Lisää valkoviinietikka ja Biotta-mehu. Keitä kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Sekoita joukkoon vatkaimella voita omantunnon ja maun mukaan. Kuori mustajuuri ja keitä pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Nosta mustajuuret vedestä ja esikeitä pinaattia hetki samassa keitinvedessä. Siivilöi pinaatti ja laita hetkeksi odottamaan.

Paista lampaankääpäsiivuja kauniin ruskeaksi ja lisää joukkoon mustajuuret sekä pinaatti. Sekoita ja pidä lämpimänä kunnes annos kasataan.

Paista lohipalat kuumalla pannulla nahkapuoli alaspäin n. 2 min ja loppukypsennä 200-asteisessa uunissa kuusi minuuttia.

X