Reseptit

Rapeat juustotikut

Rapeat juustotikut syntyvät vaivattomasti voitaikinasta, juustosta ja unikonsiemenistä. Tikut maistuvat sosekeittojen kaverina.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rapeat juustotikut

  • 4 kpl pakaste voitaikinalevyjä
  • 1 kananmuna voiteluun
  • 2 rkl unikonsiemeniä
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Leikkaa hieman sulaneet voitaikinalevyt pitkittäin neljään osaan.

2. Kierrä palat kierteelle ja asettele leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

3. Voitele taikinasuikaleet kananmunalla.

4. Ripottele pinnalle unikonsiemeniä ja juustoraastetta ja paista 220-asteisessa uunissa. Jäähdytä ja tarjoa rapeat juustotikut paahteisen tomaatti-paprikakeiton kanssa.

Lue myös: Voitaikina-seesamitikut

Lue myös Kotiliesi.fi: Sormikeksit eli pizzakierteet

X