Reseptit

Rapu-caesarsalaatti

Rapu-caesarsalaatti on loisto vaihtoehto rapujuhliin. Rapuja voi tarjota salaatin muodossa niille, jotka eivät jaksa kuoria rapuja aamuun asti itse.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rapu-caesarsalaatti

  • 200 g sokeriherneen palkoja
  • 2 kerää romainesalaattia
  • kourallinen rucolaa
  • 150-200 g isoja katkarapuja tai ravunpyrstöjä kuorittuina

Kastike

  • 2-3 anjovisfileetä hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/2 limetin mehu
  • 1 tl limetin raastettua kuorta
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Viimeistelyyn

  • parmesaanijuustoa lastuina

Valmistusohje

Rapu-caesarsalaatti tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin kastike. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Jätä odottamaan.

2. Huuhtele herneenpalot ja kuivaa ne. Leikkaa suikaleiksi. Revi romainesalaatti ja rucola haarukkapaloiksi.

3. Laita herneenpalot ja salaatit isoon kulhoon ja kääntele joukkoon 1⁄2 kastikkeesta.

4. Nostele salaatti vadille ja lisää pinnalle ravut.

5. Viimeistele rapu-caesarsalaatti parmesaanilastuilla ja lopulla kastikkeella.

Katso myös: Rapujuhlat helposti – poimi herkullinen sesongin menu!

Katso myös Kotiliesi.fi: Rapujuhlat ovat loppukesän odotettu juhla – tutustu rapujuhlien etikettiin

X