Rapu-caesarsalaatti
Rapu-caesarsalaatti on loisto vaihtoehto rapujuhliin. Rapuja voi tarjota salaatin muodossa niille, jotka eivät jaksa kuoria rapuja aamuun asti itse.
Ainekset
Rapu-caesarsalaatti
- 200 g sokeriherneen palkoja
- 2 kerää romainesalaattia
- kourallinen rucolaa
- 150-200 g isoja katkarapuja tai ravunpyrstöjä kuorittuina
Kastike
- 2-3 anjovisfileetä hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/2 limetin mehu
- 1 tl limetin raastettua kuorta
- 1 dl majoneesia
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Viimeistelyyn
- parmesaanijuustoa lastuina
Valmistusohje
Rapu-caesarsalaatti tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin kastike. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Jätä odottamaan.
2. Huuhtele herneenpalot ja kuivaa ne. Leikkaa suikaleiksi. Revi romainesalaatti ja rucola haarukkapaloiksi.
3. Laita herneenpalot ja salaatit isoon kulhoon ja kääntele joukkoon 1⁄2 kastikkeesta.
4. Nostele salaatti vadille ja lisää pinnalle ravut.
5. Viimeistele rapu-caesarsalaatti parmesaanilastuilla ja lopulla kastikkeella.
Katso myös: Rapujuhlat helposti – poimi herkullinen sesongin menu!
Katso myös Kotiliesi.fi: Rapujuhlat ovat loppukesän odotettu juhla – tutustu rapujuhlien etikettiin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous