Reseptit

Rapu-paprikakeitto

Kuohkea ja kermainen rapuliemeen keitetty rapu-paprikakeitto maistuu rapujen jälkeen tai kovaan nälkään ennen rapujen kanssa askartelua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rapu-paprikakeitto

  • 4 isoa punaista tai oranssia paprikaa
  • 2 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 7-8 dl rapulientä
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 2 dl kuohukermaa

Viimeistelyyn

  • 4 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

Rapu-paprikakeitto tehdään helposti näin:

1. Paloittele paprikat. Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna oliiviöljy ja voi isossa kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää paprikapalat ja paista, niin että ne pehmenevät ja saavat hieman väriä. Lisää mausteet ja valkoviini. Kiehauta ja hauduta pari kolme minuuttia.

3. Lisää sitten rapuliemi (sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät) ja keitä noin 15 minuuttia. Soseuta keitto tasaiseksi ja lisää tilli.

4. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele vaahto keittoon. Jos keitto on liian paksua, voit ohentaa sitä hieman vedellä tai valkoviinillä. Kuumenna keitto vielä lähes kiehuvaksi, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

5. Jaa rapu-paprikakeitto kulhoihin ja viimeistele ruohosipulilla.

Katso myös: Rapujuhlat helposti – poimi herkullinen sesongin menu!

Katso myös Kotiliesi.fi: Rapujuhlat ovat loppukesän odotettu juhla – tutustu rapujuhlien etikettiin

X