Reseptit

Rapujen keitto-ohje

Heinäkuun lopulla aloitetaan ravustuskausi ja järjestetään perinteiset rapujuhlat. Poimi rapujen keitto-ohje tästä, tällä ohjeella onnistut!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rapujen keitto-ohje:

  • 50 rapua
  • 6-7 l vettä
  • n. 35 g (n. 2 dl) karkeaa merisuolaa/ litra keitinvettä
  • 2-3 palaa sokeria/ litra keitinvettä
  • kruunutillin varsia ja kukintoja reilu nippu

Valmistusohje

1. Huuhtele ravut käden­ lämpöisellä vedellä.

2. Mittaa vesi, suola ja sokeri isoon kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää ravut ja asettele niiden päälle runsaasti kruunutillin varsia ja kukintoja. Rapuja kei­tetään koosta riippuen 8–12 minuuttia. Laske keittoaika siitä, kun vesi kiehuu reippaasti rapu­jen lisäämisen jälkeen.

4. Jäähdytä ravut nopeasti keitinliemessään esimerkiksi nostamalla kattila rapuineen isoon vesialtaaseen tai astiaan, jossa on jäitä ja johon tulee jat­kuvasti uutta kylmää vettä. Pois­ta liemestä vanha tilli ja lisää tuoretta tilalle.

5. Ravut ovat parhaimmillaan 6–12 tuntia keittämisen jälkeen. Säilytä ravut kylmässä jäähdyttä­misen jälkeen

X