Rapujen keitto-ohje
Heinäkuun lopulla aloitetaan ravustuskausi ja järjestetään perinteiset rapujuhlat. Poimi rapujen keitto-ohje tästä, tällä ohjeella onnistut!
Ainekset
Rapujen keitto-ohje:
- 50 rapua
- 6-7 l vettä
- n. 35 g (n. 2 dl) karkeaa merisuolaa/ litra keitinvettä
- 2-3 palaa sokeria/ litra keitinvettä
- kruunutillin varsia ja kukintoja reilu nippu
Valmistusohje
1. Huuhtele ravut käden lämpöisellä vedellä.
2. Mittaa vesi, suola ja sokeri isoon kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
3. Lisää ravut ja asettele niiden päälle runsaasti kruunutillin varsia ja kukintoja. Rapuja keitetään koosta riippuen 8–12 minuuttia. Laske keittoaika siitä, kun vesi kiehuu reippaasti rapujen lisäämisen jälkeen.
4. Jäähdytä ravut nopeasti keitinliemessään esimerkiksi nostamalla kattila rapuineen isoon vesialtaaseen tai astiaan, jossa on jäitä ja johon tulee jatkuvasti uutta kylmää vettä. Poista liemestä vanha tilli ja lisää tuoretta tilalle.
5. Ravut ovat parhaimmillaan 6–12 tuntia keittämisen jälkeen. Säilytä ravut kylmässä jäähdyttämisen jälkeen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous