Reseptit

Rapusalaatti

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg keitettyjä rapuja (noin 20 kpl)
  • 1 l kauden salaatteja
  • 1 dl parsannuppuja tai höyrytettyjä horsmannuppuja
  • 1 kurkku
  • 1 tuore paprika

kastike:

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 dl valmista tai itse valmistettua majoneesia
  • 1 sitruunan kuori
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl tillisilppua

Valmistusohje

Kuori ja perkaa ravut. Silppua rapuliha. Huuhdo salaatinlehdet ja revi pieneksi. Höyrytä ja jäähdytä parsannuput. Leikkaa kurkku kuutioiksi, samoin paprika, josta siemenet on poistettu. Yhdistä salaattiainekset kulhossa.

Mausta valmis majoneesi murskatulla valkosipulilla ja sitruunankuoriraasteella. Ohenna sitruunamehulla ja viimeistele vihreäksi tillisilpulla. Tarjoa kastike erikseen.

Paahda leipäkuutioita salaatin seuraksi.

Vihje:

Keitetyn ravun lihaa voi lisätä kalamurekkeeseen ja kalakeiton mausteeksi.

X