Reseptit

Rapuskagen

Rapuskagen saa uutta jujua hapokkaasta omenasta. Maukas rapuröra maistuu taivaalliselta saaristolaisleivän kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rapuskagen

  • 200 g sulatettuja isoja katkarapuja
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 hapokas omena kuutioituna
  • 1 kesäpunasipuli varsineen hienonnettuna
  • 3 rkl tilliä hienonnettuna
  • 1/2 sitruunan kuori ja mehu
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Lisäksi

  • 4-8 ohutta pientä rieskaa tai saaristolaisleipää
  • voita voiteluun
  • sipulinvarsia hienonnettuna

Valmistusohje

Rapuskagen tehdään helposti näin:

1. Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.

2. Sekoita kaikki skagenin ainekset keskenään kulhossa ja anna makujen tasoittua.

3. Voitele rieskat voilla ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

4. Nosta rieskat vadille ja lusikoi niiden päälle skagenmassa.

5. Koristele rapuskagen hienonnetuilla sipulinvarsilla.

Katso myös: Rapujuhlat helposti – poimi herkullinen sesongin menu!

Katso myös Kotiliesi.fi: Rapujuhlat ovat loppukesän odotettu juhla – tutustu rapujuhlien etikettiin

X