
Rapuskagen
Rapuskagen saa uutta jujua hapokkaasta omenasta. Maukas rapuröra maistuu taivaalliselta saaristolaisleivän kera.
Ainekset
Rapuskagen
- 200 g sulatettuja isoja katkarapuja
- 1 dl ranskankermaa
- 1 hapokas omena kuutioituna
- 1 kesäpunasipuli varsineen hienonnettuna
- 3 rkl tilliä hienonnettuna
- 1/2 sitruunan kuori ja mehu
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Lisäksi
- 4-8 ohutta pientä rieskaa tai saaristolaisleipää
- voita voiteluun
- sipulinvarsia hienonnettuna
Valmistusohje
Rapuskagen tehdään helposti näin:
1. Valuta sulatetut katkaravut lävikössä.
2. Sekoita kaikki skagenin ainekset keskenään kulhossa ja anna makujen tasoittua.
3. Voitele rieskat voilla ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
4. Nosta rieskat vadille ja lusikoi niiden päälle skagenmassa.
5. Koristele rapuskagen hienonnetuilla sipulinvarsilla.
Katso myös: Rapujuhlat helposti – poimi herkullinen sesongin menu!
Katso myös Kotiliesi.fi: Rapujuhlat ovat loppukesän odotettu juhla – tutustu rapujuhlien etikettiin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous