Reseptit

Ras el hanout -mausteseoksella maustettu kasviscouscous

2.8.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Marokkolainen ras el hanout eli mausteiden kuningas on kukkea-arominen mausteseos, josta on olemassa satoja eri versioita.

Ainekset

300 g täysjyväcouscousia
vettä, suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 –1 ruukkua korianteria
1 sitruunan mehu
1/2 punaista paprikaa
1/2 munakoisoa
1/2 kesäkurpitsaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl ras el hanout -mausteseosta

Ras el hanout -mausteseos

2 tl korianterinsiemeniä
2 tl juustokuminan siemeniä
1 1/2 tl mustapippureita
1 tl cayennenpippuria
1 tl kardemummaa
1 tl maustepippureita
1/2 tl jauhettua neilikkaa
2 tl jauhettua muskottia
1 tl jauhettua inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl kurkumaa
pari hyppysellistä sahramia
1 tl sokeria
2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Paloittele kasvikset. Sekoita ras el hanout öljyyn kulhossa. Kääntele kasvikset öljyssä. Anna maustua jonkin aikaa.

2. Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää öljy, silputtu korianteri ja sitruunan mehu.

3. Grillaa kasvikset kohtalaisella lämmöllä ja lisää couscousin joukkoon.

Ras el hanout -mausteseos

Paahda seitsemää ensimmäistä maustetta kuivalla pannulla miedolla lämmöllä kevyesti. Anna jäähtyä. Hienonna mausteet tasaiseksi. Lisää joukkoon muut mausteet.

Lisää kasvisruokaa afrikkalaisesta keittiöstä:

Marokkolainen_keitto

Marokkolainen kikhernekeitto

Kasvistagine

Kasvistagine

952813-couscous_bataattilohkot.jpg

Couscous ja bataattilohkot

Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme