
Ras el hanout -mausteseoksella maustettu kasviscouscous
Marokkolainen ras el hanout eli mausteiden kuningas on kukkea-arominen mausteseos, josta on olemassa satoja eri versioita.
Ainekset
- 300 g täysjyväcouscousia
- vettä, suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 –1 ruukkua korianteria
- 1 sitruunan mehu
- 1/2 punaista paprikaa
- 1/2 munakoisoa
- 1/2 kesäkurpitsaa
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 2 tl ras el hanout -mausteseosta
Ras el hanout -mausteseos
- 2 tl korianterinsiemeniä
- 2 tl juustokuminan siemeniä
- 1 1/2 tl mustapippureita
- 1 tl cayennenpippuria
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl maustepippureita
- 1/2 tl jauhettua neilikkaa
- 2 tl jauhettua muskottia
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 2 tl kanelia
- 2 tl kurkumaa
- pari hyppysellistä sahramia
- 1 tl sokeria
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Paloittele kasvikset. Sekoita ras el hanout öljyyn kulhossa. Kääntele kasvikset öljyssä. Anna maustua jonkin aikaa.
2. Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää öljy, silputtu korianteri ja sitruunan mehu.
3. Grillaa kasvikset kohtalaisella lämmöllä ja lisää couscousin joukkoon.
Ras el hanout -mausteseos
Paahda seitsemää ensimmäistä maustetta kuivalla pannulla miedolla lämmöllä kevyesti. Anna jäähtyä. Hienonna mausteet tasaiseksi. Lisää joukkoon muut mausteet.
Lisää kasvisruokaa afrikkalaisesta keittiöstä:
Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous