Raviolilasagne
Raviolilasagne pitää tiskivuoren maltillisena. Ainekset vain lastataan vuokaan, ja uuni hoitaa loput.
Ainekset
Raviolilasagne
- 200 g raakoja kuorittuja jättikatkaravun pyrstöjä
- 1 punainen suippopaprika
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 dl hienonnettuja yrttejä (oregano, basilika, lehtipersilja)
- 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
- 1 dl vettä
- 2 dl kermaa
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 250 g ravioleja
Lisäksi
- 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
Valmistusohje
1. Sulata jättikatkaravun pyrstöjä jääkaapissa muutama tunti tai pikasulata huoneenlämmössä 1 tunti. Taputtele pyrstöt kuiviksi talouspaperilla. Huuhtele suippopaprika, halkaise ja poista siemenkalvot, leikkaa viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Sekoita uunivuoassa paseerattu tomaatti, vesi, kerma, sitruunamehu, suola, sokeri ja savupaprika. Lisää vuokaan paprikat, ravunpyrstöt, sipulit ja valkosipulit, yrtit sekä raviolit. Kypsennä raviolilasagne 200 asteessa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Raasta päälle parmesaania ja lisää halutessasi vielä tuoreita yrttejä.
Vinkki! Pinnalle nousevat raviolit ruskistuvat helposti liian rapsakoiksi, joten painele niitä tarvittaessa tomaattiliemeen kypsennyksen aikana. Jos haluat helpottaa hommaa entisestään, käytä yrteillä tai valkosipulilla maustettua paseerattua tomaattia. Edullisemmassa versiossa raa’at jättikatkaravun pyrstöt voi korvata sulatetuilla katkaravuilla.
Katso myös: Nopea tomaatti-tortellinikeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Tortellinivuoka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous