Reseptit

Ravitseva ramen-keitto

Ramen-keitto tunnetaan japanilaisesta keittiöstä. Sen valmistamiseen tarvitset vain 10 minuuttia.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g possun tai naudan sisäfileetä
  • 1 rkl sherryä
  • 1.5 rkl soijaa
  • 100 g vehnänuudeleita
  • 5 dl kana- tai lihalientä
  • inkiväärilastuja
  • pala noria eli merilevää
  • 1 keitetty muna

Valmistusohje

valmistusaika 10 min
+ marinoitumisaika •

1. Leikkaa liha hyvin ohuiksi viipaleiksi lautaselle ja pirskota päälle sherry ja soija. Anna maustua jonkin aikaa. Kuumenna pannu ja kypsennä lihaviipaleet  mausteliemen kanssa.
2. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Leikkaa purjo pitkittäin, pese ja pilko renkaiksi. Mausta lihaliemi inkiväärilastuilla. Lisää purjorenkaat liemeen ja keitä hetki. Lisää liemeen nuudelit,  lihaviipaleet, merilevä ja kuumenna.
4. Annostele keitto kuppeihin ja lisää annoksiin munanpuolikkaat.

X