Reseptit

Retiisitsatsiki

Retiisitsasiki tarjotaan savupullien kanssa. Yhdessä ne sopivat pariksi kesäiseen buffet-pöytään.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Tosi helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 nippu retiisejä
  • 1/2 kurkkua
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl paksua maustamatonta jogurttia
  • 1/2 nippua ruohosipulia tai tilliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • (1 tl juoksevaa hunajaa)
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

Raikas retiisitsatsiki on alkukesän makujuhlaa parhaimmillaan ja sopii hyvin savukalapullien kaveriksi.

Halkaise kurkku ja kaavi lusikalla pois siemenet. Leikkaa kurkku ja retiisit pieniksi kuutioiksi. Silppua tilli tai ruohosipuli. Sekoita tuorejuusto jogurttiin. Lisää kurkku, retiisit ja vihersilppu. Jätä vähän kaikkia koristeeksi. Mausta tsatsiki suolalla, pippurilla, sitruunalla, murskatulla valkosipulinkynnellä ja halutessasi hunajalla. Kaada tarjoilukulhoon ja ripottele päälle kurkku- ja retiisisilppua.

X