Reseptit

Riistapata

Riistapata tehdään hirven tai peuran lihasta. Lihan seuraksi pataan voi laittaa juuri niitä juureksia ja sipuleita, mitä sattuu vihanneslaatikosta löytymään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Riistapata

  • 1 kg hirven tai peuran patalihoja
  • 200 g luutonta possunkylkeä
  • 175 g pekonia
  • 2 keltasipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 50 g voita
  • 2 rkl njudaa (mausteista salamitahnaa)
  • 3 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • 3 rosmariininoksaa
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl hyvää lihalientä
  • vettä

Valmistusohje

1. Leikkaa patalihat ja possunkylki kuutioiksi. Suikaloi pekoni.

2. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese ja paloittele porkkanat.

3. Laita pekoni paistumaan ison padan pohjalle. Kun pekoni on ruskistunut, lisää voi ja patalihat ja possunkylki. Paista kunnes lihat ovat saaneet väriä. Lisää sitten sipulit, porkkanat, njuda, mausteet
ja lihaliemi. Kaada pataan vielä tarvittaessa vettä, niin että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

4. Nosta pata 200-asteiseen uuniin ja paista ilman kantta 30 minuuttia. Laske sitten lämpö 150-asteeseen ja jatka kypsentämistä kannen alla noin 1,5–2 tuntia. Tarjoa riistapata gratinoidun perunamuusin kanssa.

Katso myös: Suppilovahvero-lihapata

Katso myös Kotiliesi.fi: Hirvipata

X