Reseptit

Riistatäytteiset lettukääröt

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lettutaikina:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 3 munaa
  • 2.5 dl maitoa, myös kaura-, manteli-tai soijamaito käy
  • 4 rkl vettä
  • 45 g voisulaa

paistamiseen:

  • voisulaa ja öljyä 1:1

täyte:

  • 4 dl suppilovahveroita silputtuna
  • 4 dl kypsää pienriistalihaa
  • 4 keitettyä porkkanaa
  • 10 sentin mittainen pala purjoa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl mustapippuria
  • suolaa tarpeen mukaan
  • 1 rkl kuivattua basilikaa

kuorrutus:

  • 200 g juustoraastetta (emmenthal-tai kermajuusto)
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 4 keitettyä porkkanaa

Valmistusohje

Kuorrutetut riistaletut käyvät pakkaspäivän lounaasta. Tässä täytteenä on jäniksen koipea.

Tee lettutaikina.
Mittaa kulhoon jauhot ja suola. Tee keskelle kolo ja tipauta munat yksitellen koloon koko ajan hitaasti sekoittaen kuin tekisit pastataikinaa. Lisää maito ja vesi, sekoita hyvin.
Sulata voi ja lisää taikinaan. Anna seistä lämpimässä puolisen tuntia.

Pilko kypsä luuton liha, hyvin pehmeän lihan voit repiä suikaleiksi. Leikkaa kypsät porkkanat suikaleiksi ja silppua sienet sekä purjo. Kuumenna pannulla tilkka voisulaa ja pyöräytä purjo ja sienet rasvassa pehmeiksi. Sekoita joukkoon liha ja porkkanasuikaleet sekä tuorejuusto. Ota täyte sivuun.

Huuhtaise pannu ja kuumenna siinä voiöljyseosta. Valuta pannulle desin vetoinen kauhallinen lettutaikinaa ja paista rapeaksi molemmin puolin. Nosta kypsä lettu vadille odottamaan täyttämistä ja paista loppu taikina samaan tapaan. Jaa täyte letuille, kääri letut rulliksi ja aseta voideltuun uunivuokaan.

Raasta pinnalle juusto, mausta paprikajauheella ja kuorruta 225-asteisessa uunissa kullankeltaiseksi juuri ennen ruokailua.

X