Reseptit

Rommiluumut

Rommiluumut ovat hauska tapa säilöä kauden satoa. Voit kokeilla reseptiä myös tuoreilla marjoilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 dl (½ kg) sokeria
  • 1 sitruunan tai 2 limetin mehu
  • 2 dl tummaa rommia
  • 1 l (½ kg) luumuja

Valmistusohje

Keitä sokerista sekä sitruuna- tai limettimehusta liemi ja anna sen jäähtyä. Sekoita jäähtyneeseen liemeen rommi.

Pese luumut hyvin. Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Pane luumut puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin ja kaada liemi päälle. Sulje tölkit ja säilytä viileässä.

Vihje:

Samaan tapaan voit valmistaa myös rommilla maustettuja marjoja.

X