Rommiluumut
Rommiluumut ovat hauska tapa säilöä kauden satoa. Voit kokeilla reseptiä myös tuoreilla marjoilla.
Ainekset
- 6 dl (½ kg) sokeria
- 1 sitruunan tai 2 limetin mehu
- 2 dl tummaa rommia
- 1 l (½ kg) luumuja
Valmistusohje
Keitä sokerista sekä sitruuna- tai limettimehusta liemi ja anna sen jäähtyä. Sekoita jäähtyneeseen liemeen rommi.
Pese luumut hyvin. Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Pane luumut puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin ja kaada liemi päälle. Sulje tölkit ja säilytä viileässä.
Vihje:
Samaan tapaan voit valmistaa myös rommilla maustettuja marjoja.
Kommentit
Rommin lisäämisen jälkeen liemi jämähti!
Kommentit
Rommin lisäämisen jälkeen liemi jämähti!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous