18.6.2012

Rukiinen röstileipä

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 ruisleipänen
2 pakastettua perunröstiä
1 valmis jauhelihapihvi tai

itse tehty jauhelihapihvi:

noin 150 g jauhelihaa
ripaus mineraalisuolaa
ripaus mustapippuria
(yrttejä)
(2 rkl makeaa chilikastiketta)

väliin:

sinappia
ketsuppia
salaatinlehtiä
2-3 tomaattiviipaletta
2-3 kurkkuviipaletta
2-3 maustekurkkuviipaletta

Valmistusohje

Paista ensin perunaröstit. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa, lisää röstit ja paista niitä molemmilta puolilta noin neljä minuuttia.

Käytä valmiita jauhelihapihvejä tai paista pihvi itse. Osta noin 150 grammaa jauhelihaa ja mausta se ripauksella mineraalisuolaa sekä mustapippuria. Voit lisätä taikinaan myös hienonnettuja tai kuivattuja yrttejä sekä pari ruokalusikallista makeaa chilikastiketta. Tee jauhelihasta kostutetuin käsin litteä pihvi ja paista se röstien kanssa samassa pannussa.

Kuumenna ruisleipästä mikrossa noin 20 sekuntia ja kokoa leipä. Levitä alimmalle leivänpuoliskolle salaatinlehtiä ja nosta päälle perunaröstit sekä jauhelihapihvi. Mausta pihvi sinapilla sekä ketsupilla ja levitä päälle tomaatti-, kurkku- ja maustekurkkuviipaleita. Nosta leivän yläpuoli kanneksi. Nauti kylmän maidon kanssa.