Reseptit

Ruokaisa pastasalaatti

Tuorepasta ja broileri kypsyvät nopeasti ja niistä syntyy maukas ja ruokaisa pastasalaatti vaikka arkipäivän iloksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt täytettyä tuorepastaa
  • vettä
  • suolaa
  • 1 punasipuli
  • 2 tuoretta nektariinia tai persikkaa
  • 3 rkl öljyä
  • 250 g marinoituja broileri- tai kalkkunasuikaleita
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • rouhittua mustapippuria
  • noin 1 l erilaisia salaatinlehtiä
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Keitä ja valuta pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja halkaise punasipuli ja leikkaa puolikkaat ohuiksi suikaleiksi. Lohko nektariinit tai persikat ja poista niistä kivi.

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa, lisää broileri- tai kalkkunasuikaleet ja paista niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

Lisää punasipulisuikaleet sekä nektariinin- tai persikanlohkot ja jatka paistamista pari minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Mausta kaikki aineet balsamiviinietikalla, hunajalla sekä mustapippurilla.

Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet ja revi ne tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Levitä salaatinlehdet vadille ja niiden päälle pasta sekä kaikki pannussa olevat aineet. Koristele basilikalla.

X