Reseptit

Ruotsalainen karpalo-toskakakku

Ruotsalainen karpalo-toskakakku kuorrutetaan siirapista, voista ja kermasta valmistetulla kuorrutteella, johon lisätään vielä kuivattuja karpaloita. Nauti kahvin kanssa.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 1.5 tl jauhettua inkivääriä
  • 0.5 tl jauhettua neilikkaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1.5 dl maitoa
  • 1.5 rkl sulatettua voita

Toskakuorrute:

  • 100 g kuivattuja karpaloita
  • 50 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl siirappia
  • 1 dl kermaa

Valmistusohje

Ruotsalainen karpalo-toskakakku

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita jauhot, mausteet ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos, maito ja voisula vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun pitkänomaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.

Hienonna karpaloita hieman. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää voin joukkoon karpalot ja kaikki muut kuorrutteen aineet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Kaada seos kakun päälle ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.

Anna kakun seistä muutama tunti ennen tarjoilua.

X