Reseptit

Sacher-kakun tyyppinen appelsiini-suklaakakku

Appelsiini ja suklaa ovat kuin luotuja toisilleen. Sacherin kaltaisessa suklaakakussa appelsiiniaromi pääsee oikeuksiinsa, kun kakku saa maustua kunnolla jääkaapissa.

Teksti:
Leena Mallat
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kananmunia
  • 1.8 dl sokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Canache:

  • 500 g taloussuklaata
  • 1.5 dl kuohukermaa
  • 50 g voita

Valmistusohje

Sacher-kakun tyyppinen appelsiini-suklaakakku pitää tehdä niin ajoissa, että se ehtii kunnolla tekeytyä myös valmiina.

Kakkupohja:

  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita jauhot sekä kaakao keskenään ja lisää varovasti munaseokseen.
  • Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisija noin 20 cm) ja aseta 175-asteiseen uuniin 35–40 minuutiksi. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
  • Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat huolellisesti sitruunavedellä.

Canache:

  • Lämmitä kerma paksupohjaisessa kattilassa, lisää suklaa pienissä erissä, hämmennä hämmennä koko ajan puuhkauhalla ja varo, ettei suklaa pala pohjaan. Kun suklaa on sulanut, lisää voi. Älä kiehauta kuorrutusta. Jaa se kahteen kulhoon ja anna jäähtyä.
  • Lisää toiseen kulhoon appelsiiniaromia, tarkista maku. Vatkaa kuohkeaksi.
  • Laita pohja tarjoiluvadille ja levitä puolet maustetusta massasta tasaisesti kakkupohjan päälle. Sen jälkeen laita loput massasta toisen kakkulevyn päälle.
  • Anna vetäytyä jääkaapissa kuusi tuntia.
  • Pehmitä toisen kulhoon laitettu canache juoksevaksi, levitä se kakun päälle paletilla tai leveällä veitsellä. Koristele suklaalastuilsuklaalastuilla sekä kumkvateilla.

Resepti: Dan Leinson, Kakkukeisari

X