Reseptit

Sadas jänis (jäniksen koipireisiä)

Sadas jänis eli jäniksen koipireidet kypsyvät uunissa. Niiden upea maku syntyy, kun lihaan sivelee mausteseosta, jossa on hienonnettua neilikkaa, tummaa sokeria ja korianterinsiemeniä tai rouhittua maustepippuria.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2-3 jäniksen koipireisiparia (4-6 annosta)

liotukseen:

  • 1 l vettä +
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 6 punasipulia
  • 6 laakerinlehteä
  • 4 dl karpaloita tai puolukoita
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl korianterinsiemeniä tai maustepippuria
  • 2 rkl tummaa sokeria
  • 1 l omenamehua
  • 1 rkl öljyä tai voita
  • 1 tl karkeaa merisuolaa

Valmistusohje

Liota siivottuja jänispaloja etikkavedessä yön yli.

Valuta lihapalat ja siirrä uunivuokaan. Hiero lihaan mausteseosta, jossa on hienonnettua neilikkaa, tummaa sokeria ja korianterinsiemeniä tai rouhittua maustepippuria.

Lisää vuokaan lohkotut punasipulit, laakerinlehdet ja puolukat tai karpalot sekä voinokare tai öljytilkka.

Pane vuoka 200-asteiseen uuniin 10 minuutiksi. Laske uunin lämpö 180 asteeseen, lisää vuokaan omenatuoremehu ja anna lihan hautua uunissa kannen tai folion alla vähintään tunti. Tarkkaile kypsyyttä paistumisen aikana ja valele lihaa paistoliemellä.

Lisää suola kypsän lihan pintaan rouheena.

X