Reseptit

Saksalainen pekoni-perunasalaatti

Saksalainen pekoni-perunasalaatti saa pekonista makua ja täyteläisyyttä. Salaatti sopii hienosti grillatun lihan lisukkeeksi.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pekoni-perunasalaatti:

  • 1 kg uusia perunoita
  • 1 pkt pekonia
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 nippu ruohosipulia hienonnettuna

Kastike:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl ryytisinappia
  • 1 tl sokeria
  • n. 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Saksalainen pekoni-perunasalaatti tehdään helposti näin:

1. Pese ja keitä uudet perunat kypsiksi. Valuta ne, anna höyrystyä kuiviksi ja puolita perunat kulhoon.

2. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja paista rapeaksi paistinpannulla. Valuta pekonisuikaleet lävikössä niin, että liika rasva valuu pois.

3. Sekoita perunoiden joukkoon rapeat pekonisuikaleet, kaprikset ja hienonnettu ruohosipuli.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele kastike pekoni-perunasalaatin joukkoon.

5. Anna pekoni-perunasalaatin maustua hetki. Tarjoa vaikkapa grillattujen bratwurstien lisukkeena.

Katso myös: Peruna-pekoni-hernesalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Tämä on vapun paras perunasalaatti – halvat raaka-aineet, ja mikä ihana kastike!

X