Reseptit

Salsaleivät

Salsaleivät valmistuvat pikapikaa jääkaapin tähdekasviksista. Hyödynnä salsaan kurkkua, tomaattia, paprikaa ja sipulia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Salsaleivät

  • 4 viipaletta vaaleaa leipää tai patonkia
  • 1/2 kurkku
  • 1-2 (ylikypsää) tomaattia
  • 1/2 paprika
  • 1/4 (puna)sipuli
  • 1-2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Salsaleivät valmistuvat helposti näin:

  1. Pilko kurkku ja 1–2 ylikypsää tomaattia sekä pala paprikaa ja punasipulia. Kostuta salsa tilkalla öljyä ja mausta ripauksella suolaa.
  2. Paahda leivät ja lusikoi päälle salsaa.
  3. Tarjoa salsaleivät esimerkiksi valkosipulikeiton kera.
salsaleivät
Salsaleivät valmistuvat pikapikaa ja maistuvat lounaskeiton kera.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 2/2024.

Lue myös Kotiliesi.fi: Hernebruschetat

X